De opmars van de slimme afvalcontainer: Hoe werkt het?

In Nederland komt ieder jaar tot 50 miljoen kilo aan zwerfafval op straat, met alle gevolgen voor het milieu van dien. In de strijd tegen het zwerfafval worden er steeds slimmere technieken gevonden, die elk hun steentje bijdragen aan de oplossing van het probleem. De laatste innovatie in de opmars van klimaat bevorderende technologieën is de slimme afvalcontainer. In dit artikel wordt uitgelegd wat een slimme afvalcontainer is en wat de voordelen van deze duurzame containers zijn.

Wat is een slimme afvalcontainer?

Een slimme afvalcontainer is een afvalcontainer die zelf bijhoudt in welke mate de container vol of leeg is. De container kan geplaatst worden in de openbare ruimte en kan via het Internet of Things naar een centrale app communiceren over haar status. Hierdoor weet de afvalophaaldienst precies welke container bijna vol is en wanneer deze geleegd moeten worden. Slimme sensoren in de container houden precies bij wanneer er afval in de container komt en verzamelen zo een hoop bruikbare data voor gemeentes. De container kan ook zelf aangeven via een bericht als de container onverwachts vol is en direct geleegd moet worden. Alles om bij te dragen aan een schonere straat en natuur.

De slimme afvalcontainer van Mr. Fill heeft een zelfpersende functie, waardoor het afval in de bak tot een minimum wordt gereduceerd. Hierdoor past er meer in de container en zullen de afvalinzamelingskosten voor de gemeente flink dalen. De energie die Mr. Fill nodig heeft, wordt opgewekt door zonne-energie. Hierdoor kan de afvalcontainer op iedere gewenste plek staan en kan de container het zwerfafval in iedere binnenstad terugdringen.

Steeds meer afvalcontainers in het straatbeeld

De nieuwe innovatie van slimme afvalcontainers neemt in populariteit toe. Meer en meer gemeentes kiezen voor deze duurzame oplossingen, omdat het simpel en concreet het zwerfafval op straat en in de natuur verminderd. Het design van de slimme afvalcontainers is gebaseerd op een aantal principes van gedragsbeïnvloeding, waardoor het mensen stimuleert om afval in de bak te gooien. Hierdoor bespaart de gemeente niet alleen op de afvalinzamelingskosten, maar wordt iedere burger ook meegenomen in het duurzame beleid die de gemeente voert. De mogelijkheden om recycling te stimuleren nemen hierdoor toe door de introductie van de slimme afvalcontainers.

De nieuwste communicerende afvalcontainers maken het ook mogelijk om de kortste route voor vuilnismannen uit te stippelen. Steeds meer vuilniswagens zijn uitgerust met navigatiesystemen die in contact kunnen staan met de slimme afvalcontainers. Een algoritme kan zo de meeste efficiënte route berekenen waardoor er kortere routes gereden moeten worden. Dit bespaart niet alleen veel kilometers, maar ook veel kostbare tijd.

Wat zijn de voordelen van slimme afvalcontainers?

Aan het gebruik van slimme afvalcontainers kleven verschillende voordelen:

  • Enorme besparing voor afvalinzamelingskosten;
  • Zelf persend waardoor er meer ruimte gecreëerd wordt in de container;
  • Mogelijkheid om op afstand te vergrendelen (bijvoorbeeld voor Oud & Nieuw);
  • Reclame en display mogelijkheden;
  • Dataverzameling voor efficiënte en duurzame afvalinzameling.

De voordelen van Mr. Fill slimme afvalcontainers

Mr. Fill is de sterkste in de markt van slimme afvalcontainers. Dit oer-Hollandse product is gemaakt van 2mm dik staal en heeft een robuuste RVS-klep. Hierdoor is de slimme afvalcontainer bestand tegen alle weersomstandigheden, hufterproof en komt hij met 3 jaar garantie. Daarnaast is de inwerpklep zo ontworpen dat deze niet toegankelijk is voor vogels, ratten en ongedierte. Hierdoor blijft de omgeving van Mr. Fill perfect schoon.

Mr. Fill is de juiste stap op weg naar smart city management waardoor de gemeente data gedreven al haar functies kan uitvoeren. Zo worden gemeentes steeds slimmer en wordt er steeds beter ingespeeld op de behoeftes van de burger en van een gezond milieu. Het effect van afval op ons milieu is niet mis!

Laat een reactie achter